Acryl

Om het ontstaan van bacteri´┐Żn en schimmels te voorkomen zal er allereerst een voorbehandeling plaatsvinden. De nagelriemen worden teruggeduwd en waar nodig weggeknipt.
Vervolgens worden de nagelriemvliezen en de glans verwijderd en de nagels zelf ingekort.
Hierna volgt het desinfecteren van de nagels, er mogen immers geen velletjes of vettigheden achterblijven op de nagelplaat zodat het product langdurig zal houden.

De tip

De nagels zullen als eerste verlengd worden d.m.v een tip. De vorm van uw eigen nagel zal de soort tip bepalen.
Deze tips hebben een klein aanplakrandje welke op de nagel bevestigd wordt. Wanneer het nagelbed hiervoor te kort is(bijvoorbeeld door nagelbijten) zal er gebruik gemaakt worden van een sjabloon.
Het aanplakrandje zal vervolgens transparant gevijld worden zodat het verschil tussen de tip en eigen nagel niet meer zichtbaar is. Hierna zal alles weer stof en vetvrij gemaakt worden.

Het acryl kan nu aangebracht worden. Acryl is er in diverse kleuren, wit, roze en andere kleuren.
Acrylnagels worden gevormd met bolletjes bestaande uit poeder en een vloeistof.
Dit is een precies werkje waarbij de juiste hoeveelheid op de juiste plaatsen, de sterkte en vorm zal bepalen.
De witte zogenaamde french-manicure rand zal met de hand gezet worden, dit geeft een natuurlijk effect omdat je de natuurlijke lijnen van de eigen nagel kunt aanpassen of juist accentueren!.

Hierna zullen de nagels mooi en strak in vorm worden gevijld, gepolijst of afgewerkt met een laagje gel.(dit geeft een mooie hoogglans) Het inmasseren van een nagelriemolie en een korte handlotion massage zullen het geheel afmaken.

Wat is Acryl

Acryl is een substantie van poeder en vloeistof die samensmelten tot een vloeibaar bolletje, waar men mee kan boetseren en wat na enige tijd vanzelf uithard. 

Werkwijze acrylnagels bij verlenging/versteviging: 

Na het desinfecteren van de handen worden de nagelriemen van de nagels losgemaakt. Hierna wordt de natuurlijke nagel vetvrij gemaakt. Dan wordt er een tip/kunst nagel voor verlenging geplaatst, deze wordt geknipt tot de lengte die de klant wenst. Het opstaande randje wordt weg gevijld tot net boven de nagelplaat. Hierdoor ontstaat het resultaat dat de tip en de eigen nagel een geheel vormen en zodat iedere nagel even lang is. Deze nagel bied geen stevigheid en is alleen bedoeld voor de verlenging. 

Na het aanbrengen van de tip wordt er een primer aangebracht op de eigen nagel hierdoor hecht de acryl beter. Nu kan de acryl worden aangebracht en uitgewerkt. De acryl zorgt voor de stevigheid van de kunstnagels. Na het uitharden van de acryl, (die na het aanbrengen grof aan voelt) wordt de nagel gevijld tot men het juiste eindresultaat heeft behaald. Dan worden de nagels gepolijst voor extra glans en ingesmeerd met nagelriemolie, hierna wordt de nagel met blanke lak afgelakt. 

Omdat de eigen nagel groeit krijgt men na verloop van tijd tussen de 2 a 4 weken te maken met uitgroei en de nagel wordt langer. Deze uitgroei kan men weer laten opvullen bij uw nagelstyliste. De oude acryl zal deels vervangen worden door een nieuwe laag acryl. Wederom zal deze weer geheel aansluiten aan de nagelriem. De lengte wordt naar wens aangepast. 

Bij verlenging wordt dezelfde werkwijze gehanteerd maar men maakt geen gebruik van de tip. De acryl wordt rechtstreeks op de eigen nagel aangebracht. De aangebrachte acryl is luchtdoorlatend en niet schadelijk voor de eigen nagel. Deze acryl is te verwijderen door te weken in de aceton, echter adviseer ik dit zelf niet te doen i.v.m het eventueel beschadigen van de eigen nagel als die niet op professionele wijze wordt verwijderd. Daarom gebruik nooit producten met aceton om de nagellak van de acryl nagels te verwijderen, alleen remover zonder aceton, deze is eventueel bij mij verkrijgbaar! 

Acryl is te verkrijgen in de hoofdkleuren rose en wit/french wit. En natuurlijk tegenwoordig ook in tal van andere kleuren met of zonder glitters, het voordeel hiervan is dat je je nagels niet meer hoeft te lakken. 


Voor een natuurlijk resultaat gebruik ik rose acryl. Ook is het mogelijk om de nagels (zoals u eigen nagel groeit) met een wit randje af te werken, deze manier van werken heet french-manicure. Het bovenste gedeelte wordt met rose acryl bewerkt en het onderste deel (deel dat men knipt) met wit. 

Werkwijze acrylnagels bij verlenging/versteviging met sjablonen: 

Ook worden er kunstnagels gezet met sjablonen (een papieren tip, die naderhand wordt verwijderd). De werkwijze is hetzelfde als bij acrylnagels maar in plaats van de tip wordt dan de sjabloon, die de ondergrond vormt voor de kunstnagel/verlenging, geplaatst tegen de eigen nagel. Doordat de acryl zelf uithard kan men de sjabloon later verwijderen. Het eindresultaat is het echter hetzelfde alleen de werkwijze is anders. 


Parkstad Nails - Uw nagelstyliste Esther  gsm: 0624616252

Copyright Parkstad Nails 2018